Financieren, lenen, leasen

Wat betekent private lease voor mij?

Je kunt geld op de rekening houden, door 1 vast bedrag per maand te betalen. Dat is namelijk wat je doet, door te kiezen voor private lease.

Indien je een nieuwe auto rijdt, met een private lease contract, dan ben je voordeliger uit. Zeker, als je normaal gesproken zou lenen om die auto zelf te kopen. Je betaalt als consument immers vrij veel rente. Maar ook zonder financiering is leasen aantrekkelijk. Je hoeft jouw spaargeld niet aan te spreken. Elke maand betaal je een vast bedrag waarbij alle kosten zijn inbegrepen. Met een eigen auto heb je die zekerheid niet. Dan kun je onverwachte rekeningen krijgen voor onderhoud of reparaties.

Wat je vooral ook niet moet vergeten, als je kopen en leasen zou vergelijken, is de afschrijving. Jouw auto wordt elke maand minder waard. Dat geld ben je eigenlijk ook kwijt, want dat krijg je niet terug, als je de auto inruilt. De restwaarde of inruilwaarde is bij private lease niet meer relevant. Dat is de zorg van de leasemaatschappij.

Het mooie kan dan ook zijn, dat je het geld van de verkoop van jouw huidige auto op jouw rekening hebt. Daar kun je andere dingen mee doen.

Met private lease ga je geen lening aan. Je gebruikt de auto voor een vaste periode. Je kunt het eigenlijk het beste vergelijken met het huren van een auto voor een langere periode.