Nieuws

10 April 2017

4 redenen om voor een e-bike te kiezen volgens het blad Margriet

In de Margriet lazen we deze week een artikel over e-bikes. Met als insteek: “Voel jij je ook te jong voor een e-bike? Je bent vast niet de enige. Veel vrouwen denken dat een elektrische fiets iets voor later is.”. Dat is zeker niet het geval. In het artikel gaven ze 4 redenen om voor een e-bike te kiezen.

1. Je kunt zelf bepalen hoe licht je fietst

Met een e-bike kun je zelf bepalen hoeveel ondersteuning je wilt van de motor. Als je een best wat moeite wilt doen, dan schakel je een lage ondersteuning in. Wil je even uitrusten, dan kun je kiezen voor meer ondersteuning.

2. Een e-bike is milieuvriendelijk

De e-bike is één van de schoonste vormen van vervoer. Als veel mensen een elektrische fiets zouden kiezen in plaats van de auto, dan zou dat een grote vermindering van de milieuvervuiling betekenen.

3. Je bespaart geld

Vergeleken met een auto bespaar je op brandstof, onderhoud en parkeergeld. Bovendien heb je geen rijbewijs nodig. De e-bike is vergeleken met scooters en de auto zéér goedkoop in gebruik.

4. Het kan tijd besparen

Een e-bike kan bij ritjes in de stad of naar de binnenstad makkelijk concurreren met een auto. Vaak ben je zelfs sneller op je bestemming dan met de auto. Voordeel is sowieso, dat je minder naar een parkeerplek hoeft te zoeken.

En dan... een private lease contract?

Naast deze 4 redenen geloven wij vooral dat het een goede keuze is om een private lease contract voor een e-bike te kiezen. Je hebt dan 3 jaar lang het nieuwste model. Na die 3 jaar kun je gewoon weer voor het model kiezen, wat op dat moment beschikbaar gaat zijn. En in de maandprijs zit dan altijd de verzekering, een onderhoudspakket, pechhulp en garantie op de accu.

10 Apr
Fietsen
Naar overzicht