Nieuws

8 April 2017

Autoshowroom tussen de winkels

Deze week een leuk bericht op AD.nl. Aan het Vredenburg in Utrecht kom je nu in de winkelstraat een showroom tegen van Fiat. Sinds vorige week zaterdag is daar nu een pop-upstore geopend naast de Starbucks. De showroom verdwijnt aan het einde van de maand weer. 

Via deze tijdelijke winkel wil Fiat het relatief nieuwe fenomeen ‘private lease’ promoten, vertelt adviseur Mike Thijssen. "Private lease betekent dat je een auto voor een langere periode feitelijk huurt. Bijvoorbeeld voor vier jaar. Je rijdt dan een nieuwe auto, inclusief de extra kosten van wegenbelasting en verzekering. Daarnaast biedt Fiat de mogelijkheid om in de pop-upstore een auto te kopen."

Via maandprijs.nl is dit natuurlijk geen nieuw fenomeen meer, maar opvallend is wel, dat het nu ook in de winkelstraat terug komt. De Fiat 500 is een populaire auto voor een private lease contract. Deze auto is één van de meestgekozen auto’s uit het aanbod, wat we op de site hebben staan.

Testen met een pop-upstore in een winkelgebied

Een druk winkelgebied is niet de eerste plaats waar je een autoshowroom verwacht. Volgens Thijssen is het ook een test. "We gaan ontdekken of het werkt op zo’n mooie locatie. We willen bekijken hoe mensen erop reageren."

Eind april sluit de pop-upstore van Fiat. Er komt daarna een eettent in het pand.

8 Apr
Fiat 500 met koffie
Naar overzicht