Nieuws

3 Mei 2017

Fusie tussen Batavus en Gazelle gaat toch niet door

Enkele weken geleden leek het even alsof fietsfabrikant Accell en importeur Pon samen verder zouden gaan, na een bod van PON op Accell. Merken als Gazelle, Union en Cervélo zijn al in handen van Pon. Met Accell zouden dan de bekende merken als Koga, Batavus en Sparta bij dezelfde eigenaar komen. FNV is opgelucht over het afblazen van de fusie.

FNV-bestuurder Anne van Dijk concludeert dat het gevaar van het verplaatsen van de productie van Heerenveen naar elders voorlopig van de baan is, en daarmee ook het verlies van werkgelegenheid als gevolg van eventuele synergie-effecten.

Accell liet gisteren weten niet verder te willen praten met Pon. Het bestuur en de raad van commissarissen zien te weinig winstpunten. Aandeelhouders noemden het bod van Pon onder de maat. Accell richt zich nu weer op een zelfstandige toekomst, waarvoor recent de nieuwe strategie werd gepresenteerd. Daarbij mikt het bedrijf op een stevige omzetgroei, dankzij de sterke groei van e-bikes in het woon-werkverkeer en in de sport.

Pon liet weten geen nieuw bod op Accell uit te brengen. Het concern zei verrast te zijn door de mededeling van Accell. “Zeker gezien de inmiddels ruim anderhalve maand durende intensieve gesprekken, waaronder het begin van een boekenonderzoek.”

3 May
Fusie tussen Batavus en Gazelle gaat toch niet door
Naar overzicht