Nieuws

5 April 2017

Is een elektrische fiets leasen wel aantrekkelijk?

Gaan meer en meer consumenten kiezen om een elektrische fiets te rijden tegen één vast bedrag per maand? Of ga je toch gewoon die e-bike kopen? Het is een vraag, die wij ons al stelden in 2015. Veel partijen denken hier over na. Wij denken dat private lease voor e-bike een aantrekkelijke oplossing is. Maar dan moet je wel goed naar de prijzen kijken.

Je hebt de neiging om de leaseprijs van de fiets te gaan vergelijken met kopen. Dat is logisch. Maar let dan wel op, dat je bij het kopen van een e-bike nog geen onderhoud, verzekering en pechhulp inbegrepen hebt. Dat betaal je dan nog apart, maandelijks. De maandprijs, die je betaalt via private lease is wel inclusief die andere maandelijkse kosten.

Dat is belangrijk om te bekijken. Dat is ook de reden, waarom we op maandprijs.nl de prijzen los van elkaar tonen. Je ziet de aanschafwaarde van een e-bike en je ziet de maandprijs voor een e-bike. Vervolgens zie je ook de aanvullende maandkosten, die je daarnaast betaalt voor verzekering, onderhoud, pechhulp en vervanging van eventuele onderdelen. Dat zit opgenomen in de servicepakketten. Zo kun je de prijs voor het kopen van de elektrische fiets goed vergelijken met de prijs die je over de hele looptijd betaalt voor alleen de fiets. Je moet de andere kosten, daar los van zien!

Wel heb je natuurlijk een voordeel als je kiest voor private lease: je hebt het geld wat je zou betalen voor de aankoop gewoon nog op je rekening staan. Dit is toch gauw tussen de 1.000 en 3.000 euro.

En…na 3 jaar wil je toch het liefst opnieuw een nieuw e-bike? Het nieuwste model is dan echt beter dan de e-bike, waarop je 3 jaar met plezier hebt gereden. Dus eigenaar worden van de fiets, is dat echt belangrijk?

5 Apr
Fietsen op een rij
Naar overzicht