Nieuws

12 Maart 2017

Minder dieselauto's in Nederland

Het aandeel van dieselauto’s neemt af in Nederland. Zeker als je kijkt naar nieuwe leaseauto’s. Reden is dat de lage bijtelling voor zuinige diesels werd afgeschaft in 2016. Een andere reden blijkt te zijn, dat er steeds meer privé gekozen wordt voor lease.

Bij zakelijke rijders, die een tankpas van de baas hebben, was diesel aantrekkelijk door de lagere bijtelling. Dat speelt dus nu geen rol meer. Het aandeel nam af van ruim 50% in 2015 naar minder dan 40% in 2016. Verwachting is dat diesel in de komende 10 jaar zal zakken naar 10%.

Bij private lease is er géén bijtelling, dus dat speelt niet. Maar consumenten die een privé leasecontract hebben, rijden veel minder kilometers. Dan is diesel dus totaal geen aantrekkelijke keuze. Er worden daarom ook heel weinig dieselauto’s aangeboden met een private lease contract.

Uiteindelijk is de verwachting, dat er meer en meer hybride en geheel elektrische auto’s zullen worden aangeboden. Dat is op dit moment nog wel vrij beperkt. Simpelweg omdat deze auto’s moeilijk tegen een aantrekkelijke maandprijs aangeboden kunnen worden.

We doen ons best om ook meer hybride en elektrische auto’s aan te bieden via maandprijs.nl.

12 Mar
Minder dieselauto's
Naar overzicht