Nieuws

10 Januari 2017

Ook auto’s via ANWB, supermarkten en bouwmarkten

Het is een opvallende ontwikkeling, die we de laatste jaren zien. Steeds meer mensen overwegen private lease in plaats van het kopen van een auto. Deels komt dat doordat er steeds betere aanbiedingen komen, maar deels ook doordat steeds meer partijen het aanbieden.

Zo zagen we in 2015 en 2016 dat partijen als Albert Heijn, MediaMarkt, Gamma en Blokker een aanbieding deden voor een nieuwe auto tegen een vast bedrag per maand. Zo kon je bijvoorbeeld rijden in een Hyundai i10, een Opel Corsa of een Toyota Aygo via zo’n winkel.

Een andere partij, die een actieve rol speelt in private lease is de ANWB. Op zich niet zo heel opvallend, gezien de achtergrond van deze organisatie. Ze werken samen met 1 leasemaatschappij: Leaseplan. Dat heeft als gevolg, dat er blijkbaar minder gekeken wordt naar de prijs. De aanbiedingen die via ANWB worden gedaan zijn eigenlijk gewoon duur. De maandprijs die je betaalt via ANWB zijn aanzienlijk hoger dan ergens anders. Alle reden dus om goed te kijken waar je de beste deal kunt krijgen.

10 Jan
Private lease via de supermarkt
Naar overzicht