Nieuws

17 Maart 2017

Opvallende trends: abonnementen, delen en privé leasen

De wereld verandert. Ook hoe we aankijken tegen het kopen en betalen. Een dienst of een product gebruiken en daar een vast bedrag per maand voor uitgeven. Of zelfs een bedrag ontvangen, als een ander jouw product wil gebruiken.

Het is een ontwikkeling, die al weer normaal wordt gevonden, dat mensen een abonnement nemen op HelloFresh, voor de boodschappen voor de dagelijkse maaltijd. Of dat ze via Bloomon elke week een bos bloemen laten bezorgen. Steeds meer mensen overwegen ook om niet te kopen of te bezitten, maar om te gebruiken tegen één vast bedrag per maand.

Private lease is zo’n ontwikkeling. Consumenten vinden het bezit niet belangrijk. Men wil gewoon in een nieuwe auto rijden, zonder zich zorgen te hoeven maken over onderhoud of onverwachte rekeningen. Liever rijdt men in een betrouwbare, nieuwe, zuinige auto en niet in een oude occasion.
Geen geld van de spaarrekening, maar één vaste maandprijs.

Autodelen is ook een ontwikkeling. Men deelt een auto via Greenwheels of men verhuurt de eigen auto aan een ander via SnappCar. Zo wordt autorijden steeds goedkoper en kan iedereen een passende invulling geven aan zijn eigen situatie.

Een interessante ontwikkeling, die zeker nog verrassende nieuwe concepten zal gaan opleveren.

17 Mar
Auto delen
Naar overzicht