Nieuws

20 September 2017

Privé lease is ideaal, als je elke 2, 3 of 4 jaar een nieuwe auto wilt

De Consumentenbond, de leasemaatschappijen en brancheorganisatie VNA zijn het eens: een leaseauto is vooral een optie voor iedereen die gewoon elke twee, drie of vier jaar een nieuwe auto wil rijden.

Grote voordeel van een private lease-contract is, dat een autorijder elke maand weet, waar hij aan toe is. In de maandprijs van de auto zijn alle aspecten van het autobezit verwerkt: de kosten van afschrijving, allrisk verzekering, wegenbelasting, reparaties, onderhoud en nieuwe banden.

VNA: “Het succes vertelt zich rond: 'Zien eten doet eten’. Een auto leasen begint synoniem te worden voor zorgeloze mobiliteit. Je hoeft nergens naar om te kijken.”

Branchevereniging VNA schat, dat de totale Nederlandse privéleasevloot per 1 juli 85.000 personenauto’s groot is. Mocht dit groeitempo doorzetten, dan wordt de 100.000ste private lease-auto nog in 2017 ingezet.”

Inmiddels is één op de tien lease-auto’s een private lease-auto. Volgens de VNA komt dat simpelweg doordat de consument wil wat de zakelijke rijder ook heeft: “zorgeloos autorijden voor een vaste lage maandprijs”.

20 Sep
Aantal contracten Private Lease neemt toe
Naar overzicht