Nieuws

28 April 2017

Verschillende leeftijden kiezen voor privé lease

Uit een onderzoek van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) komt een interessant beeld naar voren. De gemiddelde leeftijd van een private lease autorijder ligt op 45 jaar, maar ook andere leeftijdsgroepen kiezen voor een contract.

Uit het onderzoek blijkt dat de grootste groep zit in de leeftijdscategorie van 46 tot 55 jaar. Dat is met 26% de groep is die de meeste autoleasecontracten afsluit onder zowel vrouwen als mannen.

Maar ook jongere mensen rijden tegenwoordig graag rond in een nieuwe auto tegen een vast bedrag per maand. 23% van de leaserijders is tussen de 36 en 45 jaar. Een vergelijkbaar percentage (21%) is tussen de 26 en 35 jaar.

Leuk om te zien is, dat ook de groep senioren meer en meer enthousiast raakt over de oplossing van private lease.

VNA-voorzitter Renate Hemerik: ‘Voor senioren is het vaak een bewuste overweging om voor private lease te kiezen. Men hoeft het spaargeld niet te investeren in de aankoop van de auto. Die grote geldsom voor een nieuwe auto houdt men op de spaarrekening en kan men aan andere zaken besteden. Daarbij komt dat de auto niet verkocht hoeft te worden als autorijden er na een paar jaar niet meer in zit, of als de berijder overlijdt. Wij adviseren consumenten dan ook om zich bij interesse goed te verdiepen in verschillende aanbieders en te kijken welk aanbod het beste past bij de persoonlijke situatie.’

28 Apr
Verschillende leeftijden kiezen voor privé lease
Naar overzicht