Nieuws

26 April 2017

Vertrouwen in een private lease auto neemt toe

Mensen, die privé een auto leasen in plaats van hem te kopen, kiezen daarbij steeds vaker voor een langere contractperiode en voor een auto, met extra’s. Daaruit blijkt dat men enthousiast is over de oplossing om privé een contract af te sluiten.

In 2016 koos bijna 60 procent van de private leasers voor een looptijd van langer dan drie jaar. In 2015 was dat nog maar 45 procent blijkt uit cijfers van brancheorganisatie VNA. 

"Net zoals bij het afsluiten van een hypotheek, zien we dat klanten de nu aangeboden contracten gunstig vinden", zegt VNA-voorzitter Renate Hemerik. "En daarom willen ze die voor een aantal jaren vastleggen." 

Het bedrag dat klanten maandelijks willen betalen voor hun private lease auto neemt ook toe. Bijna de helft van mensen kiest voor een contract, met een maandprijs van 300 euro of meer per maand. Er wordt dus bewuster gekozen. Als het mogelijk is, dan wordt er ook voor extra’s gekozen. 

"Consumenten kiezen nu eerder voor een complete auto die volledig naar wens is, dan voor een actiemodel waarbij je weinig keuze hebt in de configuratie", zegt Hemerik. "Zij zijn bereid daarvoor ook iets meer geld te uit te geven. En we zien dus ook de beweging van echt klein naar iets groter." 

26 Apr
Vertrouwen in een private lease auto neemt toe
Naar overzicht